Öğrenim masraflarının finanse edilmesiyle ilgili bilgiler


Öğrenim ve/veya dil kursuyla bağlantılı masraflarla ilgili aşağıdaki belgelerin orijinali ve fotokopisi alternatif olarak ibraz edilmeli.

  • Almanya’da, Alman İkamet Yasasının 66. – 68. maddelerine uygun şekilde düzenlenmiş taahhütname (Verpflichtungserklärung);
Önemli: Taahhütnamede „Zum Sprachkurs/Studium“ (dil kursu/yüksek öğrenim için) mutlaka yer almalı.

  • Ebeveynlerin taahhütnamesi (taahhütnameyi verenin imzası resmi şekilde tasdik edilmesi gerekiyor yani Noter’den yapılmalı)

— Taahhütnamede, öğrenciye her ay Alman Eğitim Teşvik Kanununda belirtilen tutarın (şu an geçerli tutar aylık 585 Avro veya yıllık 7.020 Avro) öğrenciye verileceği bilgisi yer almalı.

— Taahhütname dışında, ebeveynlerin gelir ve mal varlığına ilişkin, kısa ve uzun vadeli banka hesapları v.s. gibi belgeler de ibraz edilmeli

— Bu belgelerin tercümeleri de ibraz edilmeli

  • Almanya’da bloke edilmiş bir banka hesabının açılması

— Bu hesaba Alman Eğitim Teşvik Kanununda belirtilen ve şu an geçerli yıllık tutar olan 7.020 Avro yatırılacak, her ay bu paranın 1:12’si yani 585 Avro öğrenciye ödenecek.

— Bloke edilmiş bir banka hesabını Almanya’da herhangi bir bankada açtırmak mümkün. (Konsolosluk sitesinde her ne kadar böyle yazsa da Ankara Alman Büyükelçiliği sadece Deutsche Bank’tan acilmiş Bloke Hesabi kabul ediyor.

Not: 7020 Euro sadece 1 senelik yatiriliyor. 3 senelik vize icin toplam 21.060 euro yapiyor ancak bunun hepsini birden yatirmiyorsunuz. Her sene 7020 euro yatiriyorsunuz.